VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA

HISTORIA&PERUSTEET

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota jo egyptiläisten, intiaanien sekä kiinalaisten tiedetään käyttäneen tuhansia vuosia sitten. Perinteisessä vyöhyketerapiassa on hoidettu jalkaterän, kämmenen sekä korvan heijastealueita, joihin myös mm. akupunktio perustuu. Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja vahvistaa kehoa heijastejärjestelmän kautta.

Hoito avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä. Vyöhyketerapialla on saavutettu hyviä hoitotuloksia monenlaisiin vaivoihin mm. kroonisiin ja akuutteihin kipu- ja särkytiloihin, stressiin, unettomuuteen, hormonaalisiin ja aineenvaihdunnan häiriöidin, korvatulehduksiin, flunssakierteisiin, allergioihin sekä niska-hartia ja selkävaivoihin.

     MITÄ VYÖHYKETERAPIA ON?

  Hoito perustuu kehossa olevien heijastepisteiden hoitamiseen, joita stimuloimalla saadaan hoidettua tehokkaasti erilaisia kehon ongelmia, palautettua kehon tasapainoa ja lisättyä hyvinvointia

 Hoito on tehokasta, rentouttavaa sekä miellyttävää ja sopii myös ennaltaehkäiseväksi hoidoksi hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

  Vyöhyketerapia on peruslääketiedettä täydentävä hoitomuoto, jossa ihminen nähdään kokonaisuutena.

  VYÖHYKETERAPIAN VAIKUTUKSET


Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja vahvistaa kehoa heijastejärjestelmän kauta. Hoito avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauuksien ja toimintahäiriöiden syynä. Vyöhyketerapia auttaa kehoa itseään toimmaan parhaala mahdollisella tavalla ja korjaamaan oireiden taustalla olevat häiriöt.

Vyöhyketerapian perusajatus on, että koko keho löytyy pienoiskoossa heijastuneena kehon heijastealueilta korvasta, jalkaterästä ja kämmenestä.

Kaikilla kehon osilla ja elimiä on tietyt heijastealueet. Näiden kehon osien häiriö tuntuu vastaavassa heijastekohdassa painallusarkuutena tai kudosmuutoksena. Muutokset kertoo kehon häiriöstä sekä epätasapainosta ja ovat merkki siitä että keho koettaa elvyttää kyseisen

VYÖHYKETERAPEUTTISEN VAUVAHIERONNAN VAIKUTUKSET

- Rentoutuminen

- Lihasjännityksen helpotus

- Verenkierron vilkastuminen

- Aineenvaihdunnan parantuminen

- Hengityksen syventyminen

- Vastustuskyvyn paraneminen

- Kipu- ja särkytilojen helpottuminen

- Stressin vähentyminen

- Unen laadun paraneminen

- Mielialan kohentuminen


YLEISIMMÄT OIREET MITÄ VOIDAAN HELPOTTAA VYÖHYKETERAPEUTTISELLA HIERONNALLA

koliikki, refluksi, mahavaivat, uniongelmat, jäykkyydet

Hoidot tehdään sarjahoitoina. Ensinmäisellä kerralla pystytään jo vähän helpottamaan vauvan oloa, mutta yleensä vaativat noin 3-5 hoitokertaa että näkyviä tuloksia alkaa huomaamaan.

Ensinmäisen hoitokerran kesto on noin 60minuuttia sisältäen alkuhaastattelun, hieronnan, hoitosuunnitelman laatimisen sekä tarvittavat kotihoito-ohjeet.

Seuraavien hoitokertojen kesto on noin 45 minuuttia.

Ensimmäiseen hoitoon voi tulla 2 viikon ikäisenä.

Hoitoon ei voi tulla kuumeessa, antibioottikuurin aikana, jos on tulehdus tai ihon infektio. Rokotusten jälkeen kannattaa odottaa muutama päivä ennen hierontaa. 


Lupa kuviin saatu vauvan äidiltä
Lupa kuviin saatu vauvan äidiltä